10/09/2015

ÇKA ËSHTË ADSENSE?

Google AdSense  është një nga mënyrat për të fituar para online, mund të shkoj kohë e gjatë që të mos fitoni ndoshta as 40 cent, mirepo ndonjëher mund të arrijë edhe në shuma marramendëse. ÇKA ËSHTË ADSENSE AdSense është një program i […]
15/07/2015

Çfarë lloj i webfaqes më nevojitet mua?

Në ditët e sotme ka evoluar epoka e internetit, një faqe interneti është gjëja e parë që ju vije në mend klientëve për të kontaktuar me ju, të marrin informacionet rreth kompanisë tënde. Ndoshta ju keni nje faqe interneti që ka […]
13/07/2015

Çka është një BLOG?

Çka është një BLOG? Blog njihet ndryshe si Weblog që në gjuhën shqipe do të thotë si “Ditar apo Web-Ditar”, në nje koncept tjeter blogu njihet edhe me termin postim-e . Përmes blog-ut ne mund t’a mbajmë webfaqen tonë aktive, […]
10/07/2015

Çka është SEO?

Çka është SEO? – SEO qëndron për fjalët Search Engine Optimization që në gjuhën shqipe do të thotë Optimizim për Makinat e Kërkimit. Makinat e kërkimit janë Google, Bing, Yahoo etj. Këto makina i përdorim në jetën e përditshme për […]
18/11/2014

Ç’farë është një Webfaqe

Webfaqe (Website) është nje koleksion dokumentesh që ne e njohim me titullin Webpage (Webfaqe) ose vetëm faqe të cilat permbajnë dokumente te ndryshme, fotografi, tekste si dhe lloj lloj animacionesh. Faqja kryesore në një Website quhet Homepage, ndoshta ju ka rastisur qe ne […]
18/11/2014

Ç’farë janë faqet error?

Ç’farë janë faqet error? – Disa herë ndodh që të hapesh një faqe të gabuar ose joekzistente (mund të jetë fshirë ose mund të mos jetë krijuar) dhe në ekran të kompjuterit shfaqet mesazhi “404 Error”. Kjo tregon se faqja […]
18/11/2014

Çka janë “Name Servers” (DNS)?

Ç’farë janë “Name Servers” (DNS)? Kur ju shtypni www.yahoo.com, si mundet kompjuteri të gjejë këtë faqe? Ai “pyet“ serverat DNS. Serverat DNS i tregojnë përdoruesve se ku mund të kërkojnë një faqe interneti. (Ky veprim është në të vërtetë shumë […]
18/11/2014

Ç’farë është saktësisht hapsira dhe ç’farë bandwidth?

Ç’farë është saktësisht hapsira dhe ç’farë bandwidth? – Hapsira e një disku tregon kapacitetin që ju keni në dispozicjon për faqen tuaj. Çdo gërmë e shkruar në websitin tuaj ruhet diku në serverin e web hostit tuaj. Çdo gërmë është […]
18/11/2014

A është e mundur të mbaj të njëjtin emër domaini edhe nëse ndryshoj host?

A është e mundur të mbaj të njëjtin emër domaini edhe nëse ndryshoj host? – Po.